Inloggen als lid

Leeuwarder Schoolvereniging

De school

Alle leerlingen zijn welkom op onze school, welke achtergrond en overtuiging ze ook hebben. In de jaren dat ze bij ons zijn, willen we iedere leerling waardevolle bagage meegeven, waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.

Het gebouw

De school heeft drie schoolpleinen. We zorgen ervoor dat de leerlingen onbezorgd kunnen spelen. Op de pleinen staan klimtoestellen die passen bij de leeftijd van de leerlingen. Het plein bij de hoofdingang is geschikt voor de leerlingen uit groep 3 tot en met 8. Zij kunnen hier sporten en klimmen. De kleuters hebben een eigen, omheind plein aan de achterzijde van de school.

En dan is er ook nog een plein waar alle leerlingen kunnen genieten van de natuur. Hier vinden ze bijvoorbeeld wilgentenen speelhutten. Met mooi weer doen we er bijvoorbeeld leerzame (bord)spelletjes aan de picknicktafel onder de appel- en perenbomen. Ook verbouwen we onze eigen aardbeien en bessen. Leerlingen kunnen hier ook rustig zitten en praten. Met elkaar of met de juf of meester.

Ouders of verzorgers die hun kind na schooltijd ophalen, zien we altijd aankomen. De kleuters uit groep 1 en 2 mogen pas naar buiten, als ouder of verzorger en kind elkaar hebben gezien.

 

 

Binnen
Bij binnenkomst in onze kleurrijke school valt het podium middenin de centrale hal direct op. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere familieleden genieten hier minstens een keer per jaar van een voorstelling van de groepen 2 tot en met 8. Hier wordt ook regelmatig iets gevierd, met Kerst, Sinterklaas of bijvoorbeeld wanneer de lente zich aankondigt.

Het podium is omringd door een grote bibliotheek. Hier kunnen leerlingen van alle leeftijden boeken lezen, lenen en weer omruilen.

Naast het podium is de grote keuken. Hier bereiden leerlingen samen de lekkerste gerechten tijdens de kook- en smaaklessen. Deze keuken wordt ook gebruikt om paas- en kerstontbijtjes te maken en verjaardagtraktaties te bewaren. Rond Sinterklaas bakken we er pepernoten.

Knutselen doen de leerlingen verderop in het ruime gebouw. In het atelier geven we lessen in handvaardigheid, schilderen, tekenen en andere creatieve technieken.

De allerjongsten leren spelenderwijs bewegen in het speellokaal. Ze maken hier veilig kennis met verschillende vormen van spel en beweging. De oudere leerlingen gymmen in sporthal de Rengershal, vlak bij de school.

Schoolgrootte

De LSV telt gemiddeld 300 leerlingen

De Leeuwarder Schoolvereniging hanteerde tot eind 2012 een groepsgrootte van maximaal 25 leerlingen. Mede omdat dit voor de toekomst een te zware wissel zou trekken op de begroting, is dit aantal bij bestuursbesluit in november 2012 verhoogd naar 28 leerlingen. In uitzonderlijke gevallen kan de groepsgrootte oplopen tot 30 leerlingen. Groepen van 30 leerlingen worden alleen gevormd als dat verantwoord is.

Voordat dit besluit genomen is, is in 2012 eerst een uitgebreide enquête onder de leden gehouden en daarin heeft de meerderheid van de leden ook voor deze uitbreiding van de groepsgrootte van de klassen gekozen.

 

Geschiedenis

De Leeuwarder Schoolvereniging is opgericht in 1922. Het is een school met een rijke geschiedenis. Van oorsprong was het een jongens- en meisjesschool. De jongensschool was gevestigd in de St. Anthonystraat, de meisjesschool aan het Hofplein. In 1938 werden beide scholen samengevoegd tot één gemengde school: de Hofschool.

Op verzoek van het bestuur veranderde de naam in 1963 in Leeuwarder Scholenvereniging, ook omdat het Hofplein inmiddels Raadhuisplein heette. In hetzelfde jaar verhuisde kleuterschool ‘De Beukenboom’, voortgekomen uit een privé-kleuterklasje van mejuffrouw Bender in 1957, naar een nieuw gebouw aan de Valkstraat.

In de zomer van 1968 betrok de LSV haar nieuwe locatie aan de Jelsumerstraat. De Beukenboom en LSV hebben door de jaren heen goed contact gehouden en in 1978 fuseerden de beide scholen. Sinds 1990 zijn ook de kleuters van de Beukenschool opgenomen op de schitterende locatie in het groene hart aan de Jelsumerstraat.

 

 

Waar staat de school?

De school staat aan de rand van het Rengerspark in de Transvaalwijk in Leeuwarden. Omringd door het prachtige groen van het park, het zwembad de Blauwe Golf, de kinderboerderij en sporthal Rengers, biedt LSV een mooie en leerrijke omgeving.

Het Team

Een goede school begint bij de leerkrachten en de overige medewerkers. Zij zijn het goud van de organisatie. Om kwalitatief hoogstaand onderwijs te kunnen geven, stimuleert de directie de medewerkers zich te blijven ontwikkelen. Aan de hand van hun eigen leerplan, zoeken medewerkers steeds nieuwe uitdagingen. Je bent immers nooit te oud om te leren.

Het team van leerkrachten van de Leeuwarder Schoolvereniging wordt aangestuurd door een directeur. Daarnaast coördineert de intern begeleider de zorg binnen alle groepen en verzorgt de remedial teacher de uitvoering van de leerlingenzorg.

 

Omdat wij cultuuronderwijs als muziekles en beeldende vorming belangrijk vinden voor de ontwikkeling van een leerling beschikt de school over vakdocenten voor deze vakken en een cultuurcoördinator. De cultuurcoördinator zorgt voor een evenwichtig en goed aanbod van de verschillende creatieve vaardigheden.

Daarnaast zetten 22 leerkrachten, vakleerkrachten voor Engels en muziek, een management assistente en een conciërge zich dagelijks in om van de school een veilige, leerzame maar vooral fijne plek te maken om te leren en op te groeien.

 

 

Er zijn op dit moment geen vacatures.

 

 

 

Contact

Wilt u meer weten over de Leeuwarder Schoolvereniging? Neem dan contact op.

Jelsumerstraat 10
8917 EN Leeuwarden

T 058 212 66 18

info@leeuwarderschoolvereniging.nl

 

 

Kvk nummer 40000042